SABIRNA AKCIJA „SOLIDARNOST NA DJELU“ POD MOTOM: „NE DVOJI, ZA DRUGOG IZDVOJI!“

Sabirna akcija Solidarnost na djelu provodi se kao zajednička akcija svih društava Crvenog križa u Republici Hrvatskoj još od 1973. godine. Tako ćemo i ove, 49. po redu „Solidarnosti na djelu“ prikupljati materijalna i novčana dobra, a za donirani novac uručit ćemo bon zahvalnosti.

Osobito nam je važno poticanje solidarnosti, posebno među mladima. Mnoga se djeca kroz ovu akciju po prvi put susreću s djelovanjem Crvenog križa u čemu nam pomažu povjerenici Crvenog križa u dječjim vrtićima, srednjim i osnovnim školama te učeničkim domovima s područja djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Rijeka. Hvala im na tome!

Kroz poticanje solidarnosti među našim sugrađanima, mladima i djecom, osnovni nam je cilj prikupiti dobra za osobe u potrebi. Kako bi u tome uspjeli u što većem obimu pozivam Vas da nam se pridružite na Korzu u petak, 08. listopada 2021.g. Pronaći ćete nas u šatoru Crvenog križa kojeg ćemo podići na Trgu 128. brigade Hrvatske vojske u 9:00 sati. Od 9:00 do 17:00 sati naši educirani volonteri će pokazati solidarnost mjereći tlak građanima koji će moći u šatou donirati novčana sredstva i za uzvrat dobiti bon zahvalnosti.

Važno je napomenuti da ove kao ni prošle godine u šatoru ne sakupljamo hranu kao niti odjeću i obuću zbog pandemije Covid 19.

Pozivamo vas da hranu donirate u košaru za prikupljanje hrane u Kauflandu na Zametu budući da je od strane Hrvatskog Crvenog križa dogovorena zajednička akcija „NE DVOJI, ZA DRUGOG IZDVOJI“ u suradnji s Kauflandom Hrvatska. Akcija traje od utorka, 05.10. do nedjelje, 10.10. 2021.g.

Očekujemo Vas i radujemo se Vašem dolasku i sudjelovanju u akciji!