SET2GO

Krizne situacije poput potresa, poplava ili požara, sastavni su dio života i nemoguće ih je izbjeći. Međutim, moguće je biti pripremljen za njih. Dobra priprema podrazumijeva planiranje i poduzimanje konkretnih koraka koje je moguće učiniti unaprijed. To je recept za uspješno nošenje s bilo kojom kriznom situacijom.

U cilju poboljšanja pripreme građanstva za djelovanje u kriznim situacijama te jačanja otpornosti na krizni događaj, Hrvatski Crveni križ provodi projekt SET2GO. Projekt promovira  pripremu obiteljskog ruksaka za krizne situacije koji sadržava osnove artikle nužne za prve trenutke nakon kriznog događaja.

Među ostalim, SET2GO ruksaci sadržavaju džepnu bateriju, kutiju za lijekove, navlaku za mobitel/dokumente, džepni nož, upaljač, zviždaljku/privjesak, kabanicu, sapun, četkicu za zube, repelent gel… Svaka obitelj trebala bi u svojemu domu imati takav ruksak koji će biti pri ruci kada kriza započne.

Namjera je Hrvatskog Crvenog križa podizanje razine pripremljenosti hrvatskih obitelji u mogućim kriznim događajima u budućnosti. Projekt se provodi kroz edukativne radionice “Informirani – pripremljeni – zajedno” za građanstvo i lokalne zajednice.