POČELA JE LJETNA ŠKOLA MLADIH CRVENOG KRIŽA RIJEKA

PONEDJELJAK  23. kolovoza

08.00 – 09.00 OKUPLJANJE U DOMU CRVENOG KRIŽA RIJEKA

Danas je počela Ljetna škola mladih Crvenog križa Rijeka! Okupilo se 25 polaznika među kojima 16 osnovnoškolaca u dobi od 8 do 13 godina i 8 terenaca.

09.00 – 10:30 MALO DRUGAČIJE UPOZNAVANJE / AUTOPORTRET S KOCKICAMA

Dan smo započeli s upoznavanjem. Obišli smo Dom Crvenog križa Rijeka, naučili gdje se što nalazi, gdje ručamo, održavamo radionice, gdje ćemo se igrati… i napokon započeli s prvom radionicom. Crtali smo svoje autoportrete, opisivali sebe, svoje vrline i što sve volimo i u čemu smo uspješni i dobri. Nakraju smo napisali svoja očekivanja od Ljetne škole i zašto smo se prijavili.

11:00 – 11.30 MARENDA

Napokon! Za marendu smo mogli birati čokolino, pahuljice, čokoladni namaz, marmeladu,  kekse, paštetu, salamu, sir i jogurt.

11.30 – 12:45 POVIJEST CRVENOG KRIŽA

Radionicu je vodila Amra, predsjednica Terenske jedinice dr. Ante Švalba. Naučili smo o životu i djelu Henry Dunanta  i o organizaciji i načelima Crvenog križa.

13:00 – 13:30 RUČAK

Jedva smo dočekali i ručak! Najeli smo se pljeskavica i krumpirića a za deset smo dobili jabuke.

13.30 – 14.30 NAUČI KODOVE SIGURNOSTI NA VODI

U posjet nam je došao Ivan Uravić, koordinator Službe spašavanja života na vodi i ekološke zaštite priobalja Hrvatskog Crvenog križa. Naučili smo koje su sve opasnosti u blizini voda i kako ih izbjeći, upoznali smo se s pojmom spasioc, spasilačkom opremom i zadaćama spasioca.

15.00 – 17.00 ODLAZAK NA MORE / ŠKOLA PLIVANJA

Nažalost, danas nas je nepovoljno vrijeme za kupanje (oblaci, kiša vjetar) zadržali na kopnu. Ipak, to nas nije spriječilo u vježbama i pripremi za našu školu plivanja! Prošli smo teoretski dio i cardio vježbe tako da smo sutra spermi za odlazak na more i pripremu svega što smo naučili!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *