Nadbiskup Mate Uzinić kuhao za potrebite u Domu Crvenog križa na Pećinama

Autor: fiuman.hr

Humanitarni projekt “Danas…za vas…!” se nastavio punom snagu te se uključivanjem poznatih osoba iz duhovnog života itekako sjajno uklopio u ova vremena, kada se posebno naglašavaju mir, zajedništvo i pomoć potrebitima. Nakon uspješna tri izdanja, kada su Domu Crvenog križa na Pećinama, zajedno s vrijednim zaposlenicima ugostiteljskih djelatnosti Crvenog križa Rijeka, u pripremi obroka sudjelovali riječki gradonačelnik u društvu medijskih zvijezda, nakon toga i poznata sportska imena, a u studenom i jake glazbene snage, u ovaj humanitarni projekt uključili su se crkveni velikodstojnici, a impozantnu ekipu je predvodio Riječki nadbiskup MATE UZINIĆ koji se svesrdno uhvatio kuhinjskih poslova te još dodatno motivirao i ostale sudionike. A oni su bili vlč. ZLATKO ĆIBARIĆ – župnik u Lokvama i Crnom Lugu, vlč. IVAN MILARDOVIĆ župnik na Jelenju, vlč. MARIJAN ŽDERIĆ župnik u Voloskom, vlč. MARKO ŠARIĆ župni upravitelj župa Hreljin i Zlobin, vjeroučiteljica MARTA ZORETIĆ i sestra KRISTINA TUNIĆ ravnateljica DV Nazaret id družbe sestara Presvetog Srca Isusova u Rijeci.

Naglasimo da se glas o ovom vrijednom projektu pronio i izvan granica Hrvatske te je stigao čak do Vatikana, a to dokazuje i pismo koje je poslao Apostolski nuncij u Hrvatskoj Giorgio Lingua u kojem podržava projekt kojemu je želio i osobno nazočiti, ali zbog obaveza nije bio u mogućnosti, no najavio je skori posjet Domu Crvenog križa.

Izvrsno raspoloženje gostiju i domaćina rezultiralo je danom za pamćenje, a svakako valja napomenuti da su sudionici današnjeg izdanja ovog hvalevrijednog projekta, uz kuhanje, darivali i namirnice kojima su se oplemenili obroci za potrebite.

Kako je naglasio voditelj projekta prof. Damjan Miletić “ovaj je projekt zaživio već svojim prvim izdanjem, a svakog mjeseca on raste i nadopunjava se. Izuzetna nam je čast i posebno zadovoljstvo da se svi pozvani s oduševljenjem uključuju u projekt, bez obzira iz koje sfere života bili. To je dokaz empatije koju valja sačuvati u ovim ponekad surovim vremenima”.

“Danas…za vas!” je doista jedinstven smjerokaz kako i malo može postati itekako puno.