Crveni križ Rijeka pokrenuo projekt „Danas, za vas“

www.rijeka.hr

S ciljem dodatnog senzibiliziranja šire javnosti za pomoć osobama kojima je ona potrebna, Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka pokrenulo je projekt „Danas, za vas“.

U Domu Crvenog križa svakog se dana pripremaju obroci za oko 400 korisnika pučke kuhinje i za beskućnike, a također za oko 150 nemoćnih i nepokretnih korisnika svakog se dana pripremaju obroci koji im se dostavljaju na kućnu adresu.

U sklopu ovog projekta jednom mjesečno, u kuhinji Crvenog križa Rijeka djelatnicima će se pridružiti i neki poznati Riječani koji će zajedno s njima kuhati obroke, a prvi su stavili pregače i u ruke uzeli kuhače riječki gradonačelnik Marko Filipović te novinarski tandem Joso Krmpotić i Robert Ferlin.

U KUHINJI JE POMOGAO I RIJEČKI GRADONAČELNIK MARKO FILIPOVIĆ

„Fantastičan je osjećaj kada možeš pomoći onima kojima je pomoć potrebna“, rekao je Ferlin, a Krmpotić dodao kako bi mu bilo drago kada ne bi bilo niti potrebe za organizacijom ovakvih akcija, ali da su sretni ako će ova akcija i njihovo sudjelovanje nekome pomoći i uljepšati dan.

Grad Rijeka je za potrebe pučke kuhinje u ovoj godini iz proračuna izdvojio iznos od 2,4 milijuna kuna, a pozivu na sudjelovanje u ovoj akciji rado se odazvao i gradonačelnik Filipović.

„Želim se zahvaliti svim volonterima, kao i svima oni koji sudjeluju u radu pučke kuhinje, zaposlenicima Gradskog društva Crvenog križa Rijeka, ne samo na organizaciji ove akcije već i na svemu onome što čine kroz brojne druge humanitarne akcije“, rekao je Filipović.

MARKO FILIPOVIĆ, DAMJAN MILETIĆ, PETRA ŠULJIĆ, ROBERT FERLIN I JOSO KRMPOTIĆ

Voditelj projekta „Danas, za vas“ Damjan Miletić objasnio je kako se obroci za korisnike pučke kuhinje pripremaju svakog dana tijekom cijele godine, a ovim projektom se, između ostalog, želi poslati poruka kako je dobro činiti dobro. „Brojni naši sugrađani iz javnog života pridružit će nam se u ovoj kuhinji, a već sljedećeg mjeseca svoje kulinarske vještine pokazat će Alvaro Načinović, Mirza Džomba i Dragan Žiljak, bit će to jedno sportsko kuhanje, a u nastavku projekta očekujemo i glumce i glazbenike“, rekao je Miletić i najavio humanitarnu akciju „Pun pijat“ koja će se u organizaciji Prihvatilišta Ruže Sv. Franje održati ove subote na Korzu. „Riječ je o akciji za pomoć beskućnicima, a na Korzu će kuhati šest poznatih kuharskih lica. Hrana će se prodavati po popularnim cijenama, a sav prikupljeni novac namijenjen  je radu Prihvatilišta“, objasnio je Miletić.

Posla u kuhinji našlo se danas i za ravnateljicu Gradskog društva Crvenog križa Rijeka Petru Šuljić koja se osvrnula i na potrebu obnove zgrade Crvenog križa.
„Kroz nekoliko europskih projekata obnovili smo određene aparate u kuhinji, kupili smo i vozilo koje nam je potrebno za razvoženje hrane našim korisnicima, a nadamo se da ćemo i u budućnosti nastaviti s obnovom zgrade koja je velika i koja zahtjeva renovaciju“, zaključila je Šuljić.