40. Svečani prijem učenika prvih razreda osnovnih škola u pomladak Hrvatskog Crvenog križa

Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka i ove je godine povodom Tjedna Crvenog križa organiziralo aktivnosti na području zaštite i unapređenja zdravlja, zdravstvenog prosvjećivanja, darivanja krvi, socijalne skrbi i humanitarnog odgoja te rada s mladima, među kojima je i Svečani prijem učenika prvih razreda osnovnih škola s riječkog područja u podmladak Hrvatskog Crvenog križa. Priredbu je organizirao Odjel zdravstvenih djelatnosti Crvenog križa Rijeka, a za realizaciju se pobrinula koordinatorica Rada s mladima Ana Delonga.

Prijem se održao već 40. put, a u pomladak se ove godine primilo oko 1500 učenika prvih razreda iz 35 osnovnih škola s područja gradova Rijeke, Bakra, Kastva i Kraljevice te općina Čavle, Jelenje, Klana, Kostrena i Viškovo. Priredbe su se održale 31. svibnja u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku. Učenici škola bil su podjeljeni u dvije grupe tako da se je prva priredba održala od 10:00 do 11:00 sati, a druga od 11:15 do 12:15.

Program su uz zaposlenike Crvenog križa Rijeka pomogli realizirat brojni volonteri, kako oni u zlatntnom dobu života, tako i Mladi Crvenog križa Rijeka. Svojim nastupom priredbu su uveličali Andrej Škedel (iluzinist), OŠ Nikola Tesla (zbor učenika, prvi i drugi razred osnovne škole izveli su pjesme “Abeceda” i “Združena slova”), OŠ Čavle (učenici prvih razreda izveli su pjesmu “Proljeće je procvalo”, igrokaz prema tekstu Ane Sudarević, „Od korice do korice“ te pjesmu „Izvrsnim te čini knjiga”), OŠ Kostrena (učenici prvih razreda izveli su pjesmu „Nek svud ljubav sja“ uz znakovni jezik), OŠ Pećine (učenici drugog razreda pripemili su tekst Sanja Pilić: “Veselje miriše na cvijeće”), OŠ Centar (učenik trećeg razreda izveo je recital „Morčić“ Drage Gervaisa), članovo terenske jedinice „Dr. Ante Švalba“. Trio voditelja, Gabrijela Bojčić i Katarina Vučković ,članice Mladih Crvenog križa Rijeka, te Božidarka Matija Čerina pobrinule su se da učenicima bude zanimljivo i zabavno.