Pružam ruke – prvih 5 mjeseci

U Gradskom društvu Crvenog križa Rijeka zaposleno je 15 gerontodomaćica.


U prvim tjednim rada, osim što su se upoznavale sa svojim korisnicima, prošle su edukaciju za gerontodomaćice u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Libar. Zbog epidemioloških mjera nastavu smo organizirali online u Domu Crvenog križa Rijeka. To je bila i prilika za međusobno upoznavanje i stvaranje dobre radne atmosfere.


Gerontodomaćice se svaki mjesec sastaju u domu Crvenog križa i to predzadnji tjedan u mjesecu po grupama od po pet, a zadnji četvrtak u mjesecu imaju zajednički sastanak s voditeljicom projekta Anom Delonga. Na sastancima se razmjenjuju iskustava i rješavaju tekuća i pitanja kako bi jedni drugima pružali podršku i ohrabrenje za rad. Također, na sastancima se formiraju mjesečni paketi higijene koji se kasnije dijele korisnicima.
Higijenske pakete korisnici dobivaju jednom mjesečni i njihova vrijednost iznosi 50,00 kuna. Do sad smo podijelili 450 paketa higijene.


Od početka rada pomogli smo mnogim korisnicima u njihovim svakodnevnim potrebama te se svakodnevno dobivamo pozive o mogućnosti uključivanja u program. Formirali smo listu čekanja na kojoj s današnjim danom imamo 22 korisnika. U detektiranju potreba korisnika surađujemo s našim partnerom na projektu Centrom za socijalnu skrb Rijeka.