Klub ˝25˝

Pod okriljem Gradskog društva Crvenog križa Rijeka, Odsjeka darivatelja krvi i Odjela rada s mladima, pokrenuta je inicijativa osnivanja Kluba 25 u Rijeci 8. svibnja 2007. godine.

 

Klub 25 okuplja mlade, srednjoškolce i studente od 18 do 25 godina starosti, s ciljem poticanja i promicanja socijalno – društvene odgovornosti, te zdravog načina života putem darivanja krvi. Klub 25 je internacionalni klub koji je začet 1989. godine u afričkoj državi Zimbabwe, odakle se počeo širiti na ostale kontinente, te tako stigao i do Republike Hrvatske i našeg grada.

 

U Klubu 25 Rijeka članovi nastoje imati barem dva darivanja krvi godišnje, iako u njegovom radu sudjeluju i oni koji ne mogu darivati krv iz zdravstvenih razloga ali svojom motivacijom, željom, nadom i ambicioznošću uvelike pridonose radu Kluba na svim njegovim područjima djelovanja. Klub 25 promiče vrijednosti spašavanja života putem dobrovoljnog darivanja krvi, te socijalnu i društvenu odgovornost svakog člana. Najčešće aktivnosti članova u Klubu su:

– prezentacije za mlade u cilju promidžbe darivanja krvi

– organiziranje akcija dobrovoljnog darivanja krvi u srednjim školama i na fakultetima

– aktivno sudjelovanje u radu Gradskog društva Crvenog križa Rijeka

– organizirano druženja članova.

 

Klub 25 Rijeka do sada su vodili Dario Zorić, Josip Jurić, Anita Bosak i Neiro Bilajac, a od 2015. godine Predsjednik Kluba je Davor Pejić. Pozivamo sve mlade darivatelje krvi ili osobe zainteresirane za ovakav oblik druženja i volontiranja da se pridruže radu i ostvarivanju misije postojanja Kluba 25.

 

Postani darivatelj krvi!

 

Budi fan: Facebook – Klub 25 grupa ili club25rijeka@gmail.com!

 

Učlani se u Klub 25!

 

Budi dio ekipe, druži se s ljudima čineći dobra djela!

 

Tvoj Klub 25