Dodijeljena priznanja HCK višestrukim darivateljima krvi, Stevo Alkić sa 150 darivanja apsolutni rekorder na Liburniji

Autor: Nikola Cvjetović

PODUCKUN.NET

Prvi puta na području Liburnije imamo i darivatelja s čak 150 darivanja krvi, Stevo Alkić, koji je bio i na svečanom prijemu u Primorsko-goranskoj županiji… Veliku fotogaleriju objavljujemo uskoro, a kako je protekao protokolarni dio pogledajte u priloženom video prilogu…

Bregi – Dan darivatelja krvi obilježen je večeras u restoranu “Kinkela” Bregi. Pozivu na svečanost odazvalo se 70 darivatelja s područja Liburnije, a tradicionalno i ove godine tom prigodom bit će i dodjela priznanja HCK višestrukim darivateljima krvi.

Familija Rubeša

Priznanja su dobili Ivana Balent (35), Jadran Rubeša (50), Denis Denona (50), Nikica Dražić (50), Omer Duraković (50), Neven Munjas (50), Josip Šandro (50), Mladen Zrinščak (50), Alen Aničić (75), Valter Gržeta (100), Stevo Alkić (150) te Slobodan Juračić i Tin Juračić (obiteljska, otac i sin).

Milan Milolaža, naš višestruki darivatelj krvi ove je godine primio odlikovanje Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske koju mu je uručio Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović za 100-ti put darovanu krv u 2020. godini (a prema protokolarnom redu darivatelja RH).

dobrovoljni_darivatelji_krvi_liburnija_2022__5_

– Svečanost za naše darivatelje financijski su podržali Grad Opatija, Općina Lovran, Općina Matulji, zlatarna Glasnović, zlatarna Frederiko, Vlado Brnečić-vijećnik nezavisne liste “Ivo Dujmić”, a prigodne poklone za laureate poklonili su naši partneri i suradnici: Harta d.o.o., Novax, Thalassotherapija Opatija, Salvus d.o.o., Zlatna kava d.o.o., Poljoprivredna zadruga GOSPOJA, ugostitelj Kristian Brko te chefovi Kristian Kozmić i Marko Mandek sa slatkom ekipom, kao i cvjetarna Fijok. Za prigodni nastup pobrinule su se članice KUD-a “Učka” Matulji koje su svojom izvedbom i uveličale svečanost, poručili su iz Gradskog društva Crvenog križa Opatija.